Ik was niet echt een fan van het werken voor een baas, veel mensen zullen me vaak genoeg hebben horen zeggen dat ik ‘ nooit’ ┬ámeer voor een baas zou gaan werken. Maar het leven doet rare dingen met je.
Nu ben ik een maand in dienst van een corporate en is het heel even tijd voor een stukje zelf-reflectie.

Zelf-reflectie

Eerlijk is eerlijk, ik schop graag tegen dingen aan en dat deed ik ook vaak met het hele corporate-concept. Ik heb in mijn werkzame leven niet de allerbeste bazen gehad en daar ben je dan na een tijdje klaar mee. Dan ga je het zelf doen en dan merk je dat het helemaal niet makkelijk is om een goede baas te zijn, ik hoop overigens dat ik dat wel was mochten ex-werknemers dit lezen.

Corporate

Precies een maand geleden kwam ik binnen in dit enorme bedrijf, en alles was er…het saaie kantoor, de vele regels en best veel stropdassen. Allemaal dingen waar ik een bepaalde gedachte over heb die niet altijd als positief te omschrijven is.

Maar zoals altijd leer je ter plekke weer een heleboel en dat is ook hier het geval. Huawei, waar Honor onder valt, is een megagroot bedrijf met in totaal 150.000 werknemers. In zo een situatie moet je wel een goed systeem hebben en veel regels anders komt er helemaal niks van terecht. Hoe moeilijk het voor mij ook is om sommige dingen te accepteren ik zie wel het nut.

Leren

Wat ik van de eerste 4 weken meeneem de rest van het jaar in is dat ik zo ontzettend veel geleerd heb. Waar deze reis ook gaat eindigen dat nemen ze niet van mij af. Maar neem nou maar van mij aan dat ik keihard zal knokken om van dit avontuur een succes te maken. Alle ingredienten zijn aanwezig.

dim Nieuws

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *