Ik heb ooit gezegd dat ik nooit meer voor een baas zou gaan werken en zeker niet in een Volkswagen Golf van-de-zaak zou gaan rijden.
Wederom krijg ik het bewijs dat je nooit ‘nooit’ moet zeggen, ik werk sinds deze week voor een baas en heb een mooie Golf onder mijn kont gekregen.

Ter verdediging van mezelf, ik heb een half jaar geleden wel gezegd dat er een uitzondering was op mijn mening. Wanneer er een merk mij zou vragen en ik zou daarbij veel vrijheid krijgen dan zou ik dat toch ernstig overwegen. Afgelopen december werd ik benaderd door zo een bedrijf en na een aantal gesprekken ben ik het nieuwe jaar begonnen als marketing manager van HONOR, een nieuw smartphone merk onder de paraplu van Huawei.

Honor

Waarom

Wat is de reden dat ik toch overstag ben gegaan en deze uitdaging heb aangenomen. Er is niet één reden maar er zijn er meerdere die me deden besluiten om deze stap te maken, net iets meer redenen dan om het aanbod af te slaan.

Ten eerste ben ik gevraagd door het merk, en dat vind ik zeer prettig. Het is een eer en het geeft aan dat men mij wil hebben voor de klus om wie ik ben en om wat ik gedaan heb. Had ik zelf gesolliciteerd dan voelt dat toch anders.
Het wil overigens niet zeggen dat ik zomaar aangenomen ben, er zijn een aantal serieuze gesprekken aan vooraf gegaan waarvan eentje in Duitsland.

HONOR als merk succesvol maken in de smartphone markt zal niet mee vallen. Maar dat is nu juist die uitdaging die ik wil. Het merk is in Nederland en Europa nog een redelijk onbeschreven blad en dat geeft mogelijkheden om je eigen denkwijze uit te voeren of in ieder geval op tafel te leggen.

Daarnaast ligt de visie van het merk mij enorm. Niet corporate, maar een merk voor de gebruiker, lekker fris en uitdagend. De focus van de verkoop hoofdzakelijk via het internet en veel met de gebruiker aan de slag.
Toen ik voor Androidworld toevallig de kans kreeg het merk in Beijing te bezoeken was ook benieuwd of het voorgaande pure marketing was of echt de zienswijze van HONOR. Maar ook daar kreeg ik de juiste vibes mee over wat de bedoeling was. CEO’s in hun spijkerbroek en t-shirt op het podium zie je in China niet zo vaak.

Afscheid

Maar met elke stap vooruit die je maakt laat je ook iets achter. In mijn geval is dat heel wat, namelijk een website die door drie jongens van niks tot aardig wat is gekomen. Een miljoen unieke bezoeker en meer dan vier miljoen pagina’s en zeer zeer trouwe lezers, echt fantastisch.

Androidworld dim

Het verliep de afgelopen jaren niet altijd soepel en we hebben veel pech gehad bij Androidworld. Samen hebben we veel gesprekken gehad over hoe het nu verder moest en hoe we nu eens echt ‘erboven op’ zouden kunnen komen. Maar toch bleven we alle drie volharden in ons doel en dat vind ik nog steeds heel bijzonder.

Maar de nieuwe uitdaging en het vertrek van mij geeft ook weer kansen voor Androidworld. Soms is zoiets radicaals wel eens goed, frisse wind er doorheen, andere taken en andere activiteiten. Ik weet zeker dat de site nog gaat groeien het komende jaar. Niet dat ik het niet zal missen…want dat doe ik wel.

Note 3 roze DIM

Warmte

Ik wilde eigenlijk geen afscheid nemen maar Ruud heeft me toch met enige zachte dwang op het hart gedrukt een mail naar alle partners te sturen. Achteraf ben ik blij dat ik dat gedaan heb, want de reacties zijn interresant te noemen.

Van sommige verwacht je meer dan dat je krijgt, anderen reageren fantastisch. Van een mijn contacten met wie ik de afgelopen jaren veel heb samengewerkt kreeg ik een ontzettend leuke mail terug.
Ik werd bedankt voor de fijne samenwerking en de goede en scherpe gesprekken die we hebben gehad. Ik was open en eerlijk geweest en had kritiek geuit waar het nodig was. Dat werd gewaardeerd en dit soort reacties koester ik.

Ook lezers hebben me gemaild om te zeggen dat ze het jammer vinden en me zullen missen, …wauw. Dan zijn er ook nog die Die Hard mannen die je ook binnen je nieuwe rol steunen op Twitter, Facebook en Instagram, dat zijn echt gouden mensen.

Zin in

Maar vanaf een week geleden ga ik vol voor het merk HONOR, leuke producten en leuke uitdaging. Heerlijk om je focus op een ding te kunnen leggen en niet je aandacht te moeten verdelen. Mijn rol is prachtig, krijg veel leuke dingen te doen en de organisatie helpt me waar het moet. Ook de collega’s zijn top, lekker veel pit en iedereen denkt met iedereen mee.

Ik ben de uitdaging aangegaan en ik wil ook hier de beste zijn. En dat kan alleen als je ergens in gelooft…en dat doe ik.

 

 

 

dim Nieuws ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *