Een timmerman heeft een gereedschap kist met met spullen waarmee hij zijn klus kan klaren. Veel van deze gereedschappen zijn er op gemaakt om die klussen sneller, beter en veiliger te doen.
Net als die timmerman heb ik ook een gereedschap kist waarnaast virtuele ook fysieke gereedschappen zitten om mijn werk te doen. Een lijstje.

Tools

Onder tools versta ik de online software die ik in mij Chrome browser gebruik. Ik zie het als een uitdaging om zoveel mogelijk online te doen. In mijn huidige klus gaat dat helaas, vanwege security eisen, niet helemaal maar ik kom een eind.

Chrome Browser

Chrome-Logo

Chrome is de browser voor mij. Snel en er zijn veel add-ons. Daarbij gebruik ik prive al een tijdje een Chromebook waar ik superblij mee ben. Lekker licht en snel en vooral goedkoop in de aanschaf.

Wunderlist

wunderlist-logo

Ik ben een To-Do-List-Fetisjist (daar kan Ruud van AW over meepraten) en wissel heel vaak van tool. De laatste maanden gebruik ik Wunderlist en dat bevalt me erg goed. Dit door Microsoft overgenomen bedrijf heeft een mooie en moderne To-Do-Lijst gemaakt waar ik dagelijks mijn notities, te lezen artikelen, boodschappen en ideeen in zet.

Helaas hebben ze nog niet een echte goede integratie met Outlook (dat ik helaas MOET gebruiken) waardoor ik veel dingen moet overschrijven.

Trello

Trello-Logo

Bij Androidworld was Trello al een dagelijkse tool en ik heb hem onlangs weer uit de kast gehaald om te gebruiken. Voor mij zijn de boards handig om zaken op te slaan of te kunnen tracken. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe ik het precies moet gaan gebruiken maar het zorgt er in ieder geval voor dat ik niet teveel in mijn mailbox hoef te leven.

Pixlr

Om op mijn Chromebook abeeldingen te kunnen maken en editten gebruik ik Pixlr. Deze app kun je niet alleen in Chrome gebruiken maar ze hebben ook apps voor iOS en Android als ook een Windows en Mac-client. Check de website

Photoshop

In mijn dagelijks werk op de beveiligde Windows machine gebruik ikm Photoshop om mijn afbeeldingen te maken en editten.

Gear

De Gear zijn de accessoires die ik dagelijks gebruik tijdens mijn werk en daarbuiten.

Honor in ear koptelefoon

Honor AM175

Wat betreft een headset voor op kantoor zwerf ik van merk tot merk. Ik bel heel veel per dag en dan wil je niet altijd met eem draadje vast zitten aan iets zoals een telefoomn. Maar ik heb nog niet de Bluetooth headset gevonden die op kantoor echt handig en acceptabel is.

Met acceptabel bedoel ik dat je je niet te opzichtig blocked van je collega’s. Daarbij wil iok ook horen wanneer ze me roepen.

De laatste week gebruik ik de Honor AM175 in-ear die me uitermate bevallen. Blijven heel goed zitten en hebben een top geluid.

Plantronics BackBeat Fit

plantronics_backbeat_fit_blauw

Deze in-ear-bluetooth draadloze koptelefoon gebruik ik tijdens het sporten en is een van de beste die ik ooit gebruim heb. Helaas niet geschikt voor op kantoor omdat hij daar iets te stug en te blauw voor is, maar wat een superproduct om mee te sporten.

Chromecast (audio)

Chromecast

Ik ben nog steeds intens gelukkig met dit ubergoedkope apparaat van Google.Laatst heb ik ook de Audioversie aangeschaft en ook daar ben ik heel blij mee.

Het weerhoudt me er zelfs van om een Smart-TV te kopen. Waarom zou ik al die non-compatible rommel gaan gebruiken van Samsung en dergelijke wanneer ik er een apparaat van 30 euro aan kan hangen en vrijwel hetzelfde heb.

Apps

Vanwege Androidworld zijn er al honderden apps door mijn vele Androidtelefoons gegaan. Er zijn er een paar blijven hangen. De standaard apps zoals Gmail, WhatsApp en dergelijke laat ik hier even buiten.

Twitter app: Het blijkt dan toch dat je deze het beste kunt gebruiken
9Gag : Omdat ik aan het eind van de dag nog even wil lachen
PocketCasts : De beste apps om je Podcasts bij te houden en te beluisteren
Wunderlist: Zie hierboven
Chromecast: Zie hierboven
Snapchat: Zie dit artikel en deze podcast

Verandering

Een leuk lijstje maar over een paar maanden zal deze er weer heel anders uitzien. Ik ben namelijk heel erg makkelijk te beinvloeden:)

Jij (ja jij) hebt vast nog wel een aantal goede tips voor mij. Ik zoek bijvoorbeeld nog een eenvoudig bruikbare projecttool waar ik mijn (marketing)campagnes in kan organiseren en kan delen met mijn collega’s. Met Trello kom ik een eind maar het moet beter kunnen.

Laat het me weten!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *