Het internet ontploft werkelijk met tutorials, how-to videos en top 5 lijstjes. Werkelijk voor alles is er wel een artikel te vinden waar je in kunt lezen hoe je iets moet doen, en dat is prima. Maar…

Zelf proberen

Een paar keer per dag neem ik wat content tot mij van het allesomvattende internet. Voor de leuk, voor de lach maar altijd om er beter van te worden.
Practisck elke keer kom ik langs verschillende artikelen die mij van alles willen leren.
Een artikel over hoe je een goed contentmarketingcampagne moet opzetten, een artikel over een goede social strategie, een artikel over het aanbrengen van lippenstift (don’t ask).

Stuk voor stuk prima artikelen die waardevolle informatie in zich hebben en die je vast verder helpen bij je vraag die je op dat moment hebt.

Maar waar ik zo bang voor ben is dat mensen die iets moeten doen, bijvoorbeeld een instagramaccount voor de lokale soelvereniging runnen, 100% op dit soort artikelen vertrouwen.
Ik vind dat niet goed.

Zelf ontdekken

Ik geloof heilig dat je eerder en beter leert wanneer je iets eerst zelf doet zonder je al te ver in te lezen of je iets aan te leren. Zeker wanneer het gaat om campagnes die met Marketing of Social te maken hebben.

Dus dat instagramaccount van de sjoelvereniging dat zet je gewoon op en je gaat aan de slag. Sta open voor feedback en bekijk je resulaten, leer door de ervaring. Een blog kan je wel vertellen dat bepaalde hashtags werken, maar je leert en snapt het beter wanneer je het zelf ervaart.

…zonder fouten kun je niks leren

En natuurlijk ga je op je bek, doe je domme dingen en ga je af. Maar zonder fouten kun je niks leren. Ik geloof niet in de makkelijke weg, er moeten altijd obstakels zijn die je moet overwinnen, daar wordt jij beter van!

Zelf ervaren

Eerst zelf leren en dan pas vragen, dat vertelde mijn ouders mij altijd toen ik jong was en iets nieuws tegenkwam. Ze benadrukten toen ook al dat het ontdekken en het zelf oplossenĀ een kind volwassen maakt en dan hebben we het nog niet over het plezier dat het geeft
En wat voor een kind goed is, is ook goed voor jou.

afbeelding: Deviantart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *