Je klimt op het dak van een trein en je rijdt een stuk mee. Niet omdat je geen geld hebt en je toch naar je werk moet, maar omdat je views wilt hebben op je filmpje. Het feit dat je ‘vlogger’ bent is je excuus en je verontschuldiging.

Verantwoordlijkheid

Vloggers en influentials, het is het nieuwe geld. Wanneer je veel volgers, hits of kijkers hebt kun je geld verdienen. De content die je maakt doet er niet altijd toe.

Bekende Blogger/Vlogger publiceert een aantal Tweets waarin ze vraagt Vloggers serieus te nemen. Omdat ik de achtergrond niet ken weet ik niet waar het precies op sloeg. Ik vind er iets van maar dat kan ik pas zeker weten wanneer ik de bewuste achtergrond zou weten.

Waar we het wel over kunnen hebben is of een Vlogger een verantwoordelijkheid heeft. Daarover had ik een korte discussie via de volgende tweet..

Je kunt gaan Vloggen voor je eigen plezier maar 99% van de tijd doe je het voor de views en de volgers. Ik zal eerlijk zijn, ik vind het ook leuk wanneer mensen mijn filmpjes kijken of deze blog lezen.

Maar ik vind wel dat je een verantwoording hebt wanneer je zo een bereik opbouwt. Ga je op het dak van een trein liggen, spring je uit een rijdende auto, dan weet je dat er onder je kijkers mensen zijn die niet zo een sterk karakter hebben en het ook gaan proberen.

Jij zal nooit verantwoordelijk zijn voor zijn of haar brokken want iedereen heeft de vrije keuze. Maar je hebt wel de verantwoordelijkheid om na te denken wat je doet en wat je naar buiten brengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *