traffic-in-india

Chaos, zo kun je het het beste omschrijven. Een gemiddelde verkeersopstopping in Calcutta of een Spaans dorp op de vlucht voor een stier. Chaos.

De afgelopen weken bleek maar weer eens het belang van een ToDo-lijst en van een schrijfblok. Jarenlang versleet ik stapels schrijfblokken, ik had mezelf namelijk aangeleerd alles op te schrijven, notities, gedachtes, afspraken, etcetera. Door het op te schrijven vergat ik het minder snel, zo had ik bij mezelf ontdekt.

In het blindelingse enthousiasme van mijn nieuwe uitdaging ging ik leven “naar mijn inbox”. De Outlook-inbox was mijn ToDo-lijst en zo werkte ik. Naarmate de projecten toenamen raakte ik steeds meer het spoor bijster en nam de chaos toe. Sprong van de hak op de tak en ontdekte bijna te laat dat ik dingen af moest hebben.

ToDO

Ik moest mijzelf weer tot de orde roepen en mezelf weer aanleren om te plannen en prioriteiten te stellen. Het schrijfblok kwam weer terug en de ToDo-app kwam weer op de telefoon en in de browser. Tijd voor het ontwarren van de kluwen gedachten, taken, zorgen, afspraken en creatieve uitspattingen in die kop van mij.

Mail die niet gelijk behandelt hoeft te worden gaat in de ToDO lijst en uit de mailbox. Tijdens conferencecalls gaat het schrijfblok mee en tijdens gesprekken ‘doodle’ ik er op los. En het werkt.

De chaos neemt af en de productie neemt toe. Neemt af, maar stopt niet, mijn hoofd stopt nooit namelijk. Mijn hoofd gaat altijd door, maar ik heb geleerd om het van tijd tot tijd te negeren. Dan gaat de knop op uit, in de auto..onderweg. Muziek hard en blik op oneindig. Zelfs mijn hoofd heeft rust nodig.

dim Nieuws ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *