Vorig jaar mei schreef ik een review over de HP Chromebook 14. Dat was mijn eerst echte kennismaking met een Chromebook. Sindsdien is er geen andere laptop in mijn leven gekomen behalve de Lenovo die ik nu tijdens mijn werk voor Honor gebruik.De HP Chromebook is een lichte laptop die gebruik maakt van het Chrome OS besturingssysteem van Google. De aanschafprijs van deze Chromebook ligt nu op zo een €250. Hier lees je mijn review uit 2014.

Maar hoe gaat het nu met de Chromebook 14 van HP na anderhalfjaar intensief gebruik?

Gewond maar volhardend in de strijd

De Chromebook is deze anderhalfjaar zeker een jaar lang als dagelijkse werkmachine gebruikt. Hij ging overal mee naar toe in mijn allesbehalve laptop tas dus hij heeft het zwaar gehad. Ik reisde met het openbaar vervoer en dan moet je laptop het een en ander verduren. Vallen, stoten, schuren, kou, warm, nat en droog.

hdr

Dit heeft zijn sporen nagelaten op de HP Chromebook 14. De zichtbare verwondingen zitten alleen aan de buitenkant en vallen op zich nog wel mee. De randen zijn verkleurd en er zijn wat stukjes body afgevallen door het stoten. De grootste schade zit aan de binnenkant want het touchpad werkt niet meer. Gelukkig neem ik haast hem nooit meer mee onderweg want zonder touchpad is het natuurlijk vervelend.

dav

Naast het niet-werkende touchpad laat het beeldscherm soms een aantal strepen zien. Gelukkig niet constant en wanneer ze er zijn laat een beetje friemelen met het beeldscherm ze weer verdwijnen. Overigens heb ik deze strepen waarschijnlijk geheel aan mezelf te wijten. Het is nu eenmaal niet handig om je laptop een aantal keer van een respectable hoogte te laten kletteren.

Voldoet de Chromebook

Ja. Wanneer ik thuis ben dan gebruik ik nog steeds deze laptop als ‘Daily driver’ en hij voldoet daarvoor. Ik surf en schrijf en kijk en meer ook niet. Het zwaardere werk moet je nog steeds uitbesteden aan een windows-of Mac want dat gaat niet op een Chromebook.

Maar het gewicht en formaat van een Chromebook, in dit geval de HP Chromebook 14, maakt heel veel goed en ik kan een ieder die een machine voor thuis op de bank wil hebben zeker een Chromebook aanraden. Na deze anderhalf jaar ben ik benieuwd hoe de volgende generatie Chromebooks zich gedragen.
Het zou zomaar kunnen dat ik deze jongen eens ga vervangen voor een andere. Eerst maar eens zien wat de keuze is die ik nu heb. Tips? Laat het me weten.

dim Chrome, Nieuws , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *