HP Chromebook 14

HP Chromebook 14

De afgelopen weken heb ik gebruik gemaakt van de nieuwe HP Chromebook 14, een mooie slanke laptop met het Chrome OS. Dit besturingssysteem is erg licht en werkt met de Chromebrowser en dus alleen wanneer er een internetverbinding is. Voor iedereen die alles in de browser en dus de Cloud doet een uitstekend alternatief, zeker wanneer het op prijs aankomt.Voor PCMag heb ik een review geschreven over dit apparaat, hieronder een samenvatting van mijn belangrijkste punten.

Het design van deze Chromebook is prima. Mooie matwitte kleur met matgrijze accenten geven de HP Chromebook een premium-uitstraling, waarmee je zeker een kantoor kunt binnenlopen. Het matreiaal is kunstof maar de bouw is prima, weinig kraakjes en piepjes. De laptop heeft een wigvorm met de lage kant naar voren, en dat werkt fijn. Het toestsenbord is ruimtelijk opgezet en de toetsen voelen goed aan maar ik heb wel veel ruzie met de zoekentoets. Deze zit net onder de TAB en ik selecteer hem voortdurend waardoor een zoekvak wordt geopend. Ook de Delete-knop zit er niet op en die mis ik wel heel erg moet ik eerlijk zeggen, waarom hij daar niet zit kan ik niet zeggen.

De prestaties zijn over het algemeen erg goed, maar ik heb wel gemerkt dat er duidelijke grenzen zijn. De HP Chromebook 14 is prima voor de student, gezin en voor het lichtere werk. Tijdens mijn werkzaamheden kom ik met deze Chromebook wel het een en ander te kort. Dat zal liggen aan de 2 GB RAM, waar ik eerder 4GB met de Samsung Chromebox had. Lees de rest op PCMAG  

dim Chrome , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *