Snapchat

Ik geef het toe, ik snapte eerst helemaal niks van Snapchat. Ik kon begrijpen dat het een enorm handige Sex-ting-tool was maar ik zag niet hoe dit platform echt relevant zou kunnen worden. Maar de recente updates en ontwikkelingen rondom deze app, hebben me wel kunnen overtuigen.

Discover

Snapchat heeft nu content. Verschillende bedrijven hebben nu de kans gekregen om via Snapchat nieuws te brengen. Ik vind de uitvoering echt schitterend, grafisch zeer goed uitgevoerd.

Serie

Gisteren wist @wilg met te vertellen dat Snapchat ook met zijn eigen mini-serie komt. In afleveringen van 5 minuten worden de levens van twee mensen gevolgd. De show heeft “litterally can’t even” en zal de komende week zijn debuut beleven.


Snapchat is  een microVlog

Maar voor mij zijn de voorgaande twee veranderingen niet de grootste. Sinds de recente update ben ik opeens het ‘Mijn verhaal’ gedeelte gaan ontdekken. Dat was er natuurlijk allang maar ik deed er gewoon eventjes over.

Snapchat Stories is wat twitter is/was voor het bloggen. Noemde we Twitter een microBlog, dan noem ik Snapchat een MicroVlog. Filmpjes of foto’s van 10 seconden die een etmaal ter beschikking blijven van de volger en dan verdwijnen.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het verkeerd gezien heb wat Snapchat betreft. Deze app rolt in sneltrein vaart nieuwe functies uit die stuk voor stuk logisch zijn en het bedrijf kansen geven een ‘ shitload’  aan geld te verdienen. En dat doen ze dan allemaal aan media die weer verdwijnt, knap.

Volg je mijn dagelijkse updates al ? dim_nl

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *