Het is 30 jaar gelden dat The Joshua Tree uitkwam van U2. Een van de grootste bands van de jaren ’90 en ’00. En ik deed examen met de teksten van The Joshua Tree.

Mondeling

Misschien weet je het nog wel of onderga je het binnenkort, examens. Naast het schriftelijk examen kreeg je ook altijd een mondeling examen voor je talen. Je moest immers bewijzen dat je je kon uiten en verstaanbaar kon maken in het Engels.

Daarvoor was het nodig om een boek te schrijven, daar een uitreksel van te maken en dat te bespreken tijdens je mondeling. En die boeken waren vaak verre van leuk om te lezen.

Leraar

Mijn Engelse leraar op de RSG Professor Zeeman in Zierukzee was erg modern. Met meneer Mulder kon je wel praten en daar heb ik gebruik van gemaakt om het aantal te lezen boeken voor zijn van Engels te verminderen.

Ik stelde meneer Mulder namelijk voor om de teksten van The Joshua Tree aan te merken als 1 boek. Zelf had ik het album gekocht, op vinyl natuurlijk, en al helemaal grijd gedraaid.

Nummers als “I still havent found..”leenden zich wel voor een leuke discussie in het Engels, en daar was Meneer Mulder het helemaal mee eens. De held.

Relax

Zo kon ik op mijn mondeling examen praten over een onderwerp dat heel dicht bij mij lag. Daardoor kon ik meer ontspannen en mijzelf concentreren op hetgeen ik moest presteren.
Knalhard geslaagd natuurlijk.

 

dim Nieuws , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *